Nieuws

De winter komt er aan, gaat mijn wedstrijd door?

08 december 2019 - Nieuwsberichten

We hopen met deze uitleg wat duidelijkheid te geven hoe we moeten omgaan met die twijfelachtige periode als er wel of niet gespeeld mag worden en wie bepaalt dat? Het antwoord kan eigenlijk heel kort zijn. KIJK ZELF GOED OP ONZE WEBSITE!!

Wel of niet voetballen?

Heb je de hele week al uitgekeken naar de wedstrijd, wordt hij afgelast. Balen! In veel gevallen bepaalt de gemeente of een wedstrijd wel of niet doorgaat. Het kan ook zo zijn dat er pas vanaf b.v. 11.00 uur gespeeld mag worden. Veel voorkomende redenen om een wedstrijd af te gelasten is de conditie van de speelvelden. Grasvelden, maar ook de kunstgrasvelden van ons, zijn erg gevoelig voor teveel water of sneeuw. Velden zijn vaak erg kwetsbaar omdat ze door vorst bevroren zijn of zijn geweest. Daarnaast, maar dat komt niet vaak voor, kan het te koud zijn om te voetballen. In die gevallen zullen we zelf besluiten de wedstrijden af te gelasten. De velden worden door de specialist van de gemeente, een afgevaardigde van de KNVB en onze eigen grasmeester gekeurd. Dat doen ze meestal rond 07.00 uur in de ochtend. Daarna zetten we het zo snel mogelijk op de website. Eerder gaat helaas vaak niet. We zouden dat wel op vrijdagmiddag al kenbaar willen maken, maar zo werkt dat helaas niet.

Algehele afgelasting

Er kan ook een algehele afgelasting plaatsvinden. Dit houdt in dat er in een heel district, een complete categorie of in heel Nederland niet gevoetbald wordt. Dit wordt bepaald door de KNVB. Uiterlijk op vrijdagavond om 20.00 uur zal er bekendgemaakt worden welke wedstrijden zaterdag zijn afgelast. Direct nadat dit is ingevoerd, is de melding zichtbaar op Voetbal.nl. Wanneer je de wedstrijd via je favorieten volgt, ontvang je automatisch een pushbericht met de mededeling dat de wedstrijd is afgelast. Dit geldt voor wedstrijden van teams O8 en ouder.

Hoe weet ik of mijn wedstrijd is afgelast?

Onze wedstrijdsecretaris past de afgelastingen van v.v. Hierden teams direct in het programma (speelschema) aan. Er zal in het schema zichtbaar zijn dat de wedstrijd op "afgelast" staat. De algehele afgelastingen worden onder meer gecommuniceerd via Voetbal.nl (website en app) en de KNVB-kanalen. BIJ TWIJFEL KIJK JE ALTIJD OP ONZE WEBSITE OF INFORMEER JE BIJ JE LEIDER.

In welk district speel ik?

Nederland is verdeeld in 6 districten. Wij zitten in Oost.

Trainingen

De komende periode zullen onze vrijwilligers ons zo snel mogelijk informeren als er niet getraind kan worden. Het beoordelen van de velden doen ze zo vroeg mogelijk maar als het pas ’s middags gaat sneeuwen of vriezen kan het ook zo zijn dat er pas in de middag wordt besloten de training af te gelasten. Dus zodra wij weten dat de trainingen niet doorgaan, zullen we zo snel mogelijk een artikel op de site plaatsen. Er zijn allerlei andere mogelijkheden te bedenken maar om één lijn aan te houden hebben we er voor gekozen om via onze website te communiceren. Op iedere telefoon zit tegenwoordig wel internet dus je bent zelf verantwoordelijk om de informatie die we plaatsen ook te halen. Onze vrijwilligers van team communicatie zullen hun best doen om de informatie zo snel mogelijk op de site te plaatsen.

Ik wens je een fijne en bovenal gezellige winter.

Coordinator speelvelden

Afgelast

Nieuws tips?

Informeer de redactie door een email te sturen naar [email protected].