Jeugdvoetbal

Nadat het bestuur in december 2018 rond was zijn we met de jeugd verder gegaan met het huidige beleidsplan. Deze was een jaar eerder gepresenteerd.

Visie

Als jeugd willen we graag “vooruit voetballen”. Dominant voetbal spelen met en zonder bal. Hoog druk kunnen geven en in balbezit bepalen wat er gebeurt op het veld door uitstekend positiespel en veel diepgang. Spelsystemen zijn vrij toepasbaar een vast systeem is binnen het plan niet verplicht. Binnen de spelprincipes zijn er een aantal speerpunten. Bijvoorbeeld: overtal creëren rondom de bal en veel diepte loopacties. Terug getrokken voorzetten. Snelle passing. Direct druk zetten met 3-4 spelers die het dichts bij de bal staan. Zone verdediging.

Begeleiding

De onderbouw is voor de jeugd de belangrijkste doelgroep. Vanaf de Hierdenaartjes (6-7 jaar) tot en met de JO13 kun je het meeste aanleren. In deze leeftijdscategorie moet een goede basis worden gelegd. We zetten goede trainers in en geven mensen de mogelijkheden om bij te leren. Zo zal er in het najaar een pupillen cursus worden aangeboden door de KNVB. Het heugelijke nieuws is dat de cursus vol zit wat aangeeft dat er een enorme beleving is om pedagogisch en didactisch bij te leren door trainers/ouders. Dit alles om kinderen beter te laten leren. Uiteraard begint voetbal met plezier en van daaruit kunnen verdere stappen worden genomen.

Organisatie

In de onderbouw verwelkomen we Eric Jacobs die de rol vervuld als Hoofd Jeugd met als portefeuille de Hierdenaartjes tot en met de JO11. Dit is een positieve ontwikkeling binnen de opleiding van de jeugd. We zijn nog op zoek naar een Hoofd Jeugd voor de bovenbouw om ook daar de ontwikkeling goed in de gaten te houden.

De samenwerking tussen TC senioren en TC jeugd loopt zeer prettig en de lijnen zijn kort. Het einddoel van de jeugdopleiding is om de A en B selectie in belangrijke mate te voeden vanuit de eigen jeugd.

Met een sportieve groet,
Gert-Jan Bronkhorst
Bestuurslid Jeugd

Aanmelden bij v.v. Hierden?

Wil jij graag voetballen bij v.v. Hierden? Aarzel niet en meld je aan.

Aanmelden