Nieuws

Deze week hangen wij de regenboogvlag uit!

14 oktober 2022 - Nieuwsberichten

Afgelopen week kregen voorzitter Gert-Jan Prophitius en Secretaris Leendert Foppen de regenboogvlag overhandigd van wethouder Marcel Companjen. Deze vlag zal deze week op ons sportpark wapperen.

11 oktober is de internationale Coming Out Day. Dit is een dag waarop in heel Nederland aandacht wordt besteed aan het moment waarop personen die zich identificeren als LHBTIQ+ openlijk voor hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit of sekse uitkomen.

Door de Regenboogvlag uit te hangen en te spelen met regenboogaanvoerdersbanden laten wij als vereniging zien dat iedereen mag zijn wie die is! Het hijsen van de regenboogvlag en stimuleren van organisaties om hetzelfde te doen is een initiatief van de gemeente Harderwijk als regenbooggemeente en in het kader van het lokale sportakkoord.

Uitkomen voor wie je écht bent, uit de kast komen, oftewel je ‘Coming out’ was en is voor velen een lastig proces. Sporters zijn vaak bang voor afwijzing, pesten of buitensluiting. Het woord ‘homo’ is een van de meest gebruikte scheldwoorden op de velden en in de zaal. De verleiding om ‘in de kast’ te blijven en zelfs om te stoppen met de sport is hierdoor groot. Dat is zonde, we willen dat iedereen kan en blijft sporten in een veilige omgeving waar je je thuis voelt.

Nieuws tips?

Informeer de redactie door een email te sturen naar [email protected].