Daadkrachtig v.v. Hierden ruim langs nog ongeslagen BFC Bussum. (1-4)

21 oktober 2024

BFC 1 - Hierden 1

zaterdag 19 oktober, 14:45 uur

Sportpark Meerweg (Meerweg 63, 1405BD BUSSUM)

Official: Wa Bwanda, Jimmy (Scheidsrechter), Prophitius, Berend (Assistent-scheidsrechter), Dongen, Mark van (Assistent-scheidsrechter)

Wedstrijdnummer: 22471

Type: regulier

BFC 1

1-4

Na de eerste driepunter van een week ervoor ging v.v. Hierden afgelopen zaterdag opzoek naar een passend vervolg. Het nog ongeslagen BFC Bussum, dat zich tot dan toe op de tweede plaats op de ranglijst schikte, was hierin de tegenstander.

Op het onorthodoxe tijdstip van 14.45 uur werd er afgetrapt op het voor v.v. Hierden volstrekt onbekende sportpark Meerweg in Bussum. De eerste minuten had v.v. Hierden veelal de bal, maar toch incasseerde het een snelle tegentreffer. Ongelukkig balverlies op het middenveld zorgde ervoor dat de Hierdenaren allemaal verkeerd gepositioneerd stonden en via een razendsnelle tegenaanval werd het al na vier minuten 1-0. De omroepster van dienst had nauwelijks tijd om het doelpunt om te roepen of het was alweer gelijk. Een geweldige lange bal van doelman Wouter Polhoud zette Gerjan van den Ham aan het werk en met een fraai schot met het linkerbeen promoveerde hij de uittrap van de doelman tot assist: 1-1. Ook na de twee snelle openingstreffers bleven de bezoekers sterker en na 10 minuten spelen was er een volgende mogelijkheid. Andrew Schaftenaar speelde zich knap vrij aan de rechterkant van het veld en kon uithalen. Zijn schot mistte echter kracht en richting waardoor de doelman eenvoudig kon vangen. Na deze levendige openingsfase werd het iets afwachtender van beide kanten. Vooral de thuisploeg verstopte zich en loerde op een countermogelijkheid. Toch was de volgende kans opnieuw voor v.v. Hierden. Een uitstekende hoekschop kwam terecht bij Ewout Mulder die het doel onder vuur kon nemen. Zijn inzet ging voorbij de doelman, maar kon uiteindelijk door een Bussums been van de doellijn worden gehaald. Op het half uur werd BFC weer eens gevaarlijk. Een vrije schietkans in het strafschop werd uiteindelijk vakkundig onschadelijk gemaakt door Wouter Polhoud en zo bleef het voorlopig 1-1. Op een afstandsschot (naast) van Eren Turan Yavuz na werden beide ploegen niet meer gevaarlijk en gingen we richting de thee met een gelijke tussenstand.

De tweede helft kwam BFC iets scherper uit de kleedkamer, maar echt gevaar kon er niet worden gesticht. v.v. Hierden daarentegen was wel scherp en al bij de eerste kans na rust was het raak. Rik Vermeij werd weggestuurd door Andrew Schaftenaar en eerstgenoemde strafte een foutje in de Bussumse defensie, via een prachtige lob over de doelman genadeloos af: 1-2. De thuisploeg raakte de kluts wat kwijt en v.v. Hierden kreeg meer en meer het overwicht. Een goede 20 minuten voor het einde werd het overwicht ook uitgedrukt op het scorebord. Een afgemeten pass van Ryan Bons werd op waarde geschat door Andrew Schaftenaar en naast een assist was hij nu ook goed voor treffer. Oog in oog met doelman faalde hij niet en schoof hij keurig de 1-3 tegen de touwen. Het verzet van BFC leek nu echt gebroken, maar toch was het voor v.v. Hierden zaak scherp te blijven en niet tegen de aansluitingstreffer aan te lopen. Dit lukte de ploeg van Stevan de Geijter met verve en in de slotfase beloonde het zichzelf nog met een vierde treffer. Invaller Tim de Vries liet opnieuw zien maar weinig tijd nodig te hebben om zich op het scoreformulier te melden. Een uitstekende onderschepping van Casper Krop die de bal bezorgde bij Matthias in’t Anker die op zijn beurt een piekfijne assist afleverde op Tim de Vries. De Vries bedacht zich niet en vanaf een met of 18 liet hij de doelman, via de binnenkant van de paal, volstrekt kansloos. In de resterende extra tijd gebeurde er niets meer en zo boekte v.v. Hierden een ruime en dik verdiende overwinning in en tegen BFC Bussum. Door deze tweede overwinning op rij maakt v.v. Hierden een flinke sprong op de ranglijst en bezet het momenteel de achtste plaats.

Aankomende week ligt de competitie even stil en wordt er gevoetbald in het bekertoernooi. Ook hierin is v.v. Hierden nog actief en speelt het donderdag 24 oktober in Epe tegen de plaatselijke s.v. Het duel op sportpark Wachtelenberg begint dan om 20.00 uur en staat onder leiding van dhr. Leeflang.

04’ 1-0 Daniël Koenen

05’ 1-1 Gerjan van den Ham

51’ 1-2 Rik Vermeij

72’ 1-3 Andrew Schaftenaar

90’ 1-4 Tim de Vries