Nieuws

Hekkensluiter KHC op bezoek in Hierden

23 november 2019

Hekkensluiter KHC uit Kampen was deze zaterdag de tegenstander van Hierden 1 op sportpark "Mheenzicht", dat zelfs daar slecht 3 punten boven stond op de voorlaatste plaats.

Direct vanaf de aftrap toonde KHC meer vechtlust en werd op rechts direct al gevaarlijk via Mitchell Hooisma en een minuut later moest doelman Grootkarzijn al direct handelend optreden, na een combinatie tussen Jarron De Lange,Livai Vos en Özhan Kardag.

In de 6e minuut was het Leroy Knol, die uit een corner de bal net naast schoof en een minuut later was het zelfs KHC dat de score opende via Kardag, nadat Boersma de bal had verspeeld in het strafschopgebied: 0-1. Hierden stelde daar bar weinig tegenover; slechts een vrije trap van Bock, die door doelman Jorian van Dijk goed werd gepakt en een gemiste kans van Hogetoorn, na een prima pass van Mulder in resp. de 10e en 14e minuut.

In de 18e minuut liepen Mulder en Grootkarzijn elkaar dusdanig in de weg, dat Grootkarzijn de bal los moest laten en Karim Gabara zo de unieke kans gaf, de 0-2 binnen te tikken.

Zes minuten later was Hierden nog het dichtst bij de aansluitingstreffer toen Mulder zijn kopbal uit doelmond gehaald zag worden. Een kwartier voor de rust was Hierden wel meer op de helft van KHC, maar in de counter was laatstgenoemde toch gevaarlijker, hetgeen resulteerde in de 0-3 van Vos, nadat Brouwer hem liet lopen, daar hij dacht aan buitenspel.

Na de rust kwam Olofsen, Brouwer vervangen en Hierden kwam goed uit de kleedkamer en was KHC, de eerste 10 minuten, volledig de baas. Krop schoot nog net naast en in de 55e minuut dacht Hierden aan een handsbal van Knol, maar de scheidsrechter wuifde dat weg. KHC moest achteruit en twee minuten later speelde Dekker zich mooi vrij en zag Boersma net voorlangs schieten.

Overveld kwam Cloteda nog vervangen, maar KHC bleef effectiever en gooide wedstrijd, die al nagenoeg op slot zat, volledig in het slot bij een ijzersterke counter, waarbij Kardag opnieuw scoorde: 0-4.

Ruiter kwam nog binnen de lijnen voor Spoelstra en KHC liet Hierden weer het spel maken, maar het kon geen gevaarlijke acties maken. Vlak voor het einde profiteerde Mulder nog van een verdedigingsfout van KHC en scoorde de eretreffer via een kopbal: 1-4.

En zo verloor Hierden terecht van een ploeg die vooral in het begin meer inzet toonde en zal komende week in de streekderby tegen VV Nunspeet uit een duidelijk ander vaatje moeten gaan tappen.