Nieuws

Hierden pakt in extremis een punt

01 februari 2020

Direct vanaf de aftrap trok Hierden ten aanval; eerst was het Krop die Boonen net niet wist te bereiken en daarna miste Mulder net, na een vrije trap van Bock. Beelen kreeg daarna een mooie kans, na voorbereidend werk van Bock en Boonen, maar wachtte te lang met schieten. Verder waren de eerste minuten wat rommelig en was Hierden wat slordig in de passing.

CSV had de wind mee en Sander Krijns profiteerde daar in de 11e minuut bijna van, na een verre uittrap van doelman Deam Bredewolt, maar trof het zijnet. Een vrije trap van Bock wist Bredewolt daarna pas in tweede instantie te stoppen en na een kwartier leek te strijd écht te beginnen en kwamen er mogelijkheden voor beide teams. Eerst smoorde een aanvalsopzet tussen Krijs en Romano Luhukay, in de Hierdense defensie, terwijl aan de andere kant doelman Krijns op tijd ingreep op een inzet van Beelen, na voorgeven van Denzel. Even later redde doelman Grootkarzijn op een inzet van Krijns. Het spel golfde heen en weer; Bredewolt had een wereldredding op een schot van Hogetoorn en direct na de omschakeling kon Grootkarzijn net redden tot een corner op een schot van, opnieuw, Krijns.

In de 24e minuut verzuimde Boonen te scoren op een voorzet van Bock en direct daarna moest Hierden redden door een bal van de lijn weg te koppen. Toch was het, de goed voetballende ploeg, CSV dat de score opende in de 31e minuut, nadat Hierden de bal te gevaarlijk lang in de eigen 16 hield en was het Fedde Timmer die voor de 0-1 zorgde.

Twee minuten later had Beelen moeten scoren, na een vrije kans voor het doel en was het toch CSV dat kort voor rust de score naar 0-2 tilde door Jesse Hartgers.

In de tweede helft had Hierden de wind mee en kreeg Bock een goede kans na een opbouw van Brockhoff en Cloteda. Daarna speelde het spel zich hoofdzakelijk op het middenveld af tot in de 62e minuut Jeffrey Van Amersfoort, hands maakte in het strafschopgebied.

Mulder mocht aanleggen voor de toegekende strafschop en scoorde mooi in de rechter bovenhoek achter keeper Bredewolt, de aansluitingstreffer: 1-2. Uit een corner was Krop daarna ook nog dichtbij een treffer. Dekker kwam daarna Boonen vervangen en later kwam Grouwer binnen de lijnen voor Boersma. Grootkarzijn voorkwam daarna nog de gelijkmaker op een schot van Krijns en in de 77e minuut was het Cloteda, die te veel tijd nodig had om doelman Bredewolt te passeren.

Overveld kwam daarna Beelen nog vervangen; Hierden had het meeste balbezit. Vijf minuten voor tijd schoot Overveld net voorlangs, na voorgeven van Cloteda en het was diep in blessuretijd toen die zelfde Cloteda de bal nog achter Bredewolt wist te werken : 2-2. Een terechte uitslag, met een beter CSV in de eerse helft en een beter Hierden in de tweede helft.