Nieuws

Hierden tegen SDV Barneveld eindigt in 1-3

15 februari 2020

Hierden ging voortvarend van start en het was Cloteda, die Boonen bediende en die had de openingstreffer of zijn schoen, maar stuitte op doeman Tim van de Weerdhof.

Enkele minuten later was het Dekker, die Jansen een goede kans bood, maar deze schoot over. In de 8e minuut legde Boonen de bal panklaar voor Boersma, die hard inschoot op de excellerende doelman van de Weerdhof. Drie minuten later kreeg SDVB haar eerste corner, welke door Lesley De Vette werd overgeschoten. Grootkarzijn maakte daarna een zacht afstandsschot van Ruano Taribuka onschadelijk; Jansen schoot een vrije trap te laag in en die zelfde Jansen gaf daarna een mooie pass op Dekker, die hem net niet onder controle kreeg.

SDVB kreeg daar enkele vrije trappen; in de 20e minuut was het Ricardo Mengerink die doelman Grootkarzijn, zijn inzet tot corner zag verwerken. Drie minuten later was het dan wel raak en was het Niels Vlugt, die uit een vrije trap, Luuc Knul de mogelijkheid bood de 0-1 in te schieten en deze faalde niet. In de 27e minuut, een schitterende pass van Zakaria El Biyar op Taribuka, die voor de 0-2 zorgde. SDVB hield de druk nu op Hierden en daar ontstond ook de derde goal uit , nadat Hierden de bal verspeelde in eigen verdediging, waardoor Knul voor de tweede keer kon scoren: 0-3.

Hierden deed wat het kon, hetgeen resulteerde in enkele corners, maar tot score kwam het niet en zo brak de ruststand aan met een effectiever SDVB dat met 0-3 de kleedkamer in ging.

Na rust bleven Dekker en Beelen in de kleedkamer en werden vervangen door Ruiter en Brouwer. SDVB bleef de betere ploeg en tot tweemaal toe moest Grootkarzijn handelend optreden op de gevaarlijke Taribuka.

In de 50e minuut bood Boonen, Hogetoorn een goede kans, maar hij kopte net naast. Uit enkele vrije trappen van Jansen zélf en op Krop, plaatste Hierden nog wat speldeprikjes, maar verder was Hierden machteloos. SDVB liet Hierden de bal en zag het opkomen tot het strafschopgebied, waarna het orde op zaken stelde; verder loerde het op countermogelijkheden, welke vaak door doelman Grootkarzen knap werden ontzenuwd.

Toch wist Hierden nog vlak voor tijd de eretreffer te scoren en was het Olofsen, die uit een corner, de eindstand bepaalde op 1-3.