Nieuws

Streekderby Nunspeet tegen Hierden

30 november 2019

De streekderby Nunspeet-Hierden stond op het programma en na het aftasten in het begin voor beide ploegen, legde Hierden in de 4e minuut een mooie combinatie op de mat tussen Dekker,Bock en Krop, waarna Nunspeet een minuut later haar eerste corner mocht nemen aan de andere kant.

In de 9e minuut kreeg Peter Huijgen dé kans de score te openen voor Nunspeet, toen hij op een haar na,de voorzet van Karim Mulder miste. Even later werkte Hogetoorn een inzet van Frank Boers nog tot corner en ontzenuwde Olofsen nog een schot van Job Hoogedoorn. Na een kwartier spelen trok Hierden het initiatief wat naar zich toe en er ontstonden mogelijkheden; Krop bereikte Dekker net niet en Bock pompte tot tweemaal toe de bal in de zestien maar vond geen medespelers. Ruiter gaf een schitterende pass op Bock, maar deze gaf er geen vervolg aan.

Die zelfde Bock zag een voorzet net over de kruin van Ruiter scheren.

Cloteda werd daarna op een mooie manier bediend door Krop en Dekker zag een omhaal in de handen van doelman Sean Poot verdwijnen. Veel spel dus op de helft van Nunspeet, maar het was toch Nunspeet wat de grootste kans kreeg in de 36e minuut, toen Hoogedoorn een vrije trap via Gieljan Tissingh, via de lat weer het veld in zag stuiteren. en zo brak de rust aan met 0-0, maar Hierden had op "punten"" eigenlijk een voorsprong verdiend.

Die voorsprong kreeg het wel in de 47e minuut toen Dekker in de rebound raak kopte, uit een vrije trap van Bock die via de paal weer terug kwam: 0-1.

Nunspeet ging daarna wat meer druk zetten, maar doelman Grootkarzijn bleef attent en zag enkele vrije trappen van Lucas Pelgrum over en naast gaan.

Een kwartier voor tijd kwam Vermeulen, Bock vervangen en deze zag Cloteda, uit diens voorzet, de bal op de vuisten van goalie Poot schieten.

Hoogedoorn plaatste in de 80e minuut nog een bal, na voorgeven van Marco De Vries, op het dak van het doel; deze gaf later ook nog een rollertje op Grootkarzijn.

En net toen Hierden dacht de buit binnen te hebben, was het toch Nunspeet dat in de 88e minuut langszij kwam, toen Huijgen uit een corner in de verre hoek raak kopte achter doelman Grootkarzijn: 1-1. Brouwer kwam de moegestreden Ruiter vervangen, maar gescoord werd er niet meer en zo mocht de formatie van oud-Hierden trainer Brem van Nunspeet, uiteindelijk nog het meest tevreden zijn met deze uitslag. Hierden had zich kranig geweerd, na de magere resultaten van de afgelopen weken, hetgeen toch weer vertrouwen moet geven voor de komende wedstrijd in Ede tegen DTS.